Отново беседвах с луната,
когато тя с мен сподели,
че горе, високо в небето
се давила дълго в сълзѝ.
Добави, че горе, до нея,
царувал безкрайният мрак,
но после родил съм се ази,
и грейнала в миг светлина.
Тя с думата „брат” ме нарече.
Добави: „щастлива съм днес,
понеже с теб мъки споделям,
които таях с векове”.
© Андрей Андреев Все права защищены