1 окт. 2017 г., 00:50

Бесилката е днес стена 

  Поэзия
337 1 1

Крещим, че Левски е в сърцата ни.
И само толкова – крещим...
И колко много хорски гадости
димят от нашия комин.

 

Един, от всички има нужда,
а всички сеят мъдростта.
Когато някой се събужда
е все с отворена уста.

 

Виси портрет по кабинети.
От кончината си виси...
Възпят от хиляди поети,
но с голи думи... Може би...

 

Той трябваше да е начало.
Той трябваше да е следа.
Но черното не става бяло.
Бесилката е днес стена.

 

Крещим от нужда и във нужда
за да прикрием своят грях.
О, майко моя, майко чужда,
дали той още вярва в тях?

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Дали?! Историята потраква от старите гардероби, а ние сме тук и сега. Остава да вземем пример и сами да си повярваме. Дали?!
    Поздравления за достойният стих, Валентин!
Предложения
: ??:??