на Бета Наур
Нашенката Бета
стана парижанка.
Из Париж зашета
пуста калпазанка.
Изостави къра,
че е тя мадама.
Ту се вре в ЛувЪра,
ту пък в Нотрдама.
Калеврù обула,
вее си байрака.
Айфелова кула,
Триумфална арка,
Монмартъра, Сена,
по Шанз Елизето...
Кипра начервена
фръцка вред дупето.
На село да кисне
не ще вече Бета.
Няма да ù писне
из Париж щом шета.
© Борко Бърборко Все права защищены