Вълци гонят в гората
пъргаво, младо сърне,
извадил кавал от торбата,
овчарят си стадо пасе!
Няма жътварки в полето,
с ремъци скърца комбайна!
Лейна се чак до небето
мелодия чудна, омайна!
Горе гонитбата свърши,
пригласят вълците с вой,
гората клони разкърши
и всичко приключи без бой!
© Исмаил Али Все права защищены