Нечисто говорят устата им,
хвалят - за да лъжат,
в сърцата им завист се таи
и злобата си не могат да преглъщат.
Богатства трупат,
а не знаят какво е ценно,
надежди срутват,
а не виждат, че надеждата е вечна.
Мечти градят,
без красивото да са видели,
бъдеще охолно за себе си кроят
на крепки идеали.
След тях не остават следите им,
защото са тъмни техните стъпки.
Не погиват ли с тях и достойнствата им?
Те умират, без да са станали мъдри.*
*
"Не погиват ли с тях и достойнствата им? Те умират, без да са станали мъдри." (Иов 4:21)
© Тина Все права защищены