Пролет, Лято, Есен и ... Зима -
неотменен във Време закон.
Есента е сега с предимство
на действащ сезон.
Пролетта - старт накъсан;
детството - само едно.
За игра на трева е късно.
Налудувай се на сено.
Лятото неутолимо
на дъха вечността си запазва
в бъчвички с бърни къпинови.
Който пийне оттам, загазва.
Шипка, разпалила факли,
самозапалена свети.
С огъня собствен наваксва
дефицита му през вековете.
И по дърветата хора
недообрано обират
от бившата си територия.
Маймуни ги аплодират.
Семенцата ми зъбите стискат
и аз на Земята ги нося,
компенсация без да искам.
Есента е сезон за посев.
© Вълчо Шукерски Все права защищены