26 мая 2016 г., 17:10  

(Без)надеждно 

  Поэзия » Любовная
425 1 6

И въртим се в кръг,

все така

лутаме,

късаме срички,

и ги подреждаме в ред

сякаш от от това,

зависи живота ни.

 

 

 

Не след дълго,

мила моя,

кръгът ще се разпадне,

тайните, положени в клетва за тишина,

ще се разчуят,

ще се разлаят,

ще ги цапат с мръсни пръсти.

 

 

Песента се сипе обширно,

огласяйки сърцата,

целувайки миглите

за лека нощ.

 

 

Кому е нужна правилно

подредена строфа?

Дявол

го взел.

 

 

Разполагаш с цяла мощност

да имаш всичко,

да рушиш всичко,

да градиш всичко.

 

 

Кажи ми, мила моя,

напразно ли топлим телата си,

напразно ли утешавахме сърцата си,

след като сега

по-празни не са били

никога.

© Любослава Пиринкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??