5 авг. 2020 г., 13:28

Без очакване 

  Поэзия » Философская, Другая
594 0 1

Не превързвай очите си с надежда -
вместо Темида, ще си сляпа баба.
Един живот е, нека честно се оглежда
в душата ти. За да отсъди с право.

 

За всяка истина се иска смелост,
не всяко криво огледало е лъжа.
Когато без очакване п(р)огледнеш,
от теб ще падне всяка една юзда.

 

© Надежда Тошкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??