Без отговор писмата ми се връщат.
През бури гълъбче само лети.
И ветровете клоните прекършват,
а птичката ми смелост не пести.
И дъждове, и студ не спряха даже
крилцата нежни в полета - любов.
От хищния орел не се уплаши,
защото вярва, че е искрен зов.
Окапаха листата... Есента
със мъртвия си дъх света оголи:
Почивай вярна птичко! В мен гръдта
с надеждата си още ще се моли!
След зимата отново ще е пролет!
Дано тогава с дар е твоят полет!
© Асенчо Грудев Все права защищены
Благодаря ти, Паленка!