Без синьо
Ако няма го синия цвят,
аз ще бъда по-малка от вятъра –
синкав белег, болял силно някога;
като мъничка капка море,
но безцветна, лишена от смисъл,
не останала в ничия мисъл;
като облаче крехко небе,
но безцветно, нескриващо слънцето –
празно, малко, безсмислено зрънце…
Ако няма го синия цвят,
аз ще спра да се радвам на дните си!
Търся синьо и стискам очите си.
© Владислава Генова Все права защищены