На Росица Григорова,
авторка на стихосбирката
„Капчица роса в паяжината на светлината"
„... и на мъжа ти ще бъде подчинено всяко твое желание,
и той ще те владее." Битие, 3:16
С теб се познаваме задочно.
Харесваш малката ми книжка,
а аз я пренебрегвам малко ...
Днес със твоята
безвремието ме налегна в трамвая
и върнах се отново
във обсебеност
от любовта към мъж...
Когато вдигнах тежък поглед
към спирката,
не познах
коя е
и следващата
дали е моя
ми беше безразлично.
Усетих само
как от Нищото
зачена се
стихът
в тясната утроба
на душата.
17.05.2008
© Людмила Игнатова Все права защищены