Ти имаш име. Аз пък съм безименна.
Не искам никой да ме помни.
Че спомен означава да съм минало,
запуснат храм с изстинали икони.
Желая да съм, като вятъра,
не го запомнят, нито го познават,
но щом усетят полъха в косите си,
дори неживите се съживяват.
Ти имаш име. Аз пък съм безименна.
© любимка Все права защищены