Ти чувала ли си предсмъртния писък
на вандалски прекършено дръвче
или предсмъртния писък на ранена в сърцето
кошута.
Ти виждала ли си тяхната насилствена смърт
и мислила ли си, че е била безсмислена.
Ти виждала ли си смъртта на падаща звезда,
изгаряйки в смъртта си, тъй красива.
На теб донесла ли е тя надежда
и пожела ли си да те направи тя щастлива?
А надеждата за дръвчето и кошутата я няма,
изчезна с последния блясък на живот в очите,
изчезна и не ще я върне никой,
защото никой не се завръща от смъртта.
© МД Все права защищены