Много съблазни
има по света.
Но любовта е една.
Тя прави мъжете
силни и непобедими,
а жените сладки
и безкрайно любими.
Любовта притежава
и ада, и рая.
Тя движи света,
отначало до края.
Любовта е божествен нектар
и безпощадна отрова.
Тя е неземно сияние
и е лоша прокоба.
Залюлява всекиму люлката
и върви с него до гроба.
© Лиляна Стаматова Все права защищены