Върви нашият народ сляп
без бъдеще, мечти и хляб -
към пропаст, към бездна,
към нищото, към нощ беззвездна.
Натам го водят вълци в овчи кожи,
забравили за ценности и правила Божи.
Пътнико беден, накъде вървиш?
Защо, макар и буден, спиш?!
Накъде те водят тия жалки политици,
които ти дават само постни пици?
Докога ще трае срещу тебе тоя геноцид
от лидери с явен мозъчен дефицит?
Питат един за тероризъм и атентат,
а той за дюнери говори, мафиотът му богат.
Хора, мислите ли за кого гласувате
и защо гласовете си продавате и купувате?
Докато това продължава, тъй ще живеете
и тъжни песни за кризата ще пеете!
© Георги Все права защищены