Безработица
Много мънкат, други се оплакват,
че няма работа затуй стоят.
Те така очакват -
на тепсия да е поднесат!
Работа има за години сто
и тогава няма да свърши.
За някои няма! Защо?
Зависи кой как е търси!
Едни безработни, със здраво тяло,
по кафенета и в къщи висят,
ако от мързел ги беше боляло
щеше да охкат, пъшкат и реват.
Други с връзки и роднини
търсят работата така,
да мъждукат в нея до стари години,
а да получават големи блага.
Трети от афери броят пари
като бухали през нощта.
През деня както преди -
божа крави в бюрото по труда.
Останаха една шепа безработни,
на безработицата лице,
ако бяха малко имотни
може би и те... щеше да пляскат с ръце!?!
P.S. Посветено на 25-те % от младите, /според статистиката изнесена в медиите/ на които нито им се учело, нито им се работело!?!
© Никола Яндов Все права защищены