Безразличие
За помен свещи и рождени дни,
за празници и мъка до забрава...
Свещта не пита за кого гори...
Безразлично бавно се стопява...
Снегът замита вълчите следи,
замита и следите на сърната...
Снегът не пита за кого вали,
а тихичко се стеле по земята...
Водата безразлична е дали
убежище на рибата дарява...
Но някой ден във същите води,
рибата на супа се сварява...
Кракът отместен червея спаси.
Тежък грях не сложих на душата…
С безразличие гадинката пълзи…
И чака да навиря петалата!
Безразлични са ми моите Сестри!...
Старостта ми хленчи пред вратата,
Самотата ще натиря вдън гори,
Смъртта все гладна е!... Горката...
Свещта ми с безразличие сълзи...
Майната на почест и на слава.
Прах със прах... И лоши със добри...
А после?... После нищо не остава...
© АГОП КАСПАРЯН Все права защищены