12 нояб. 2016 г., 17:13  

Безсмислено зелено 

  Поэзия » Пейзажная
350 1 4

БЕЗСМИСЛЕНО ЗЕЛЕНО

 

Светлина в тъмнината е тя,

озаряваща всичко край мен,

като страстна, прекрасна мечта,

като блясък искрящо зелен.

 

***

 

Зелено е всичко край мене

и някак животът зелен е,

от смисъл това е лишено,

но всичко край мен е зелено.

 

От смисъл е всичко лишено,

от същност, разбира се, също,

когато ти стане студено,

зеленият цвят се завръща.

 

И май ти дотегна от мен

и моето тъпо зелено,

оставям те леко сразен

и тука приключвам смутено...

 

***

 

Светлина в тъмнината е тя,

озаряваща всичко край мен,

като страстна, прекрасна мечта,

като блясък искрящо зелен.

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Радвам се, благодаря!
  • Красив зелен стих,хареса ми,поздрав!
  • Да, зеленото е хубав и приятен цвят! :D :D
  • Зелен е човекът и пътят зелен е,
    зеленото време, в зелено изтича.
    Мечтите ти също, навярно зелени,
    имат зелени криле, щом обичаш.

    Да стане още по-зелено... Хареса ми заиграването със зеленото.
Предложения
: ??:??