Без въдица, без кукичка и стръв,
хвърляха думи, хващаха риби.
Пиеха до насита млада кръв,
морето миришеше на мърша.
Бяха рибари, не като тези на Исус.
Тези пиеха за удоволствие.
През Първата и Втората световна война,
не е имало толкова трупове.
Без въдица, без кукичка, без стръв,
стоя на вълнолома с кръст.
По цяла нощ прекръствам морето
загубил любов, безсънен от мъст.
© Станислав Русев Все права защищены