Лежа в постелята си, пълнолуние
стопява сън с потаен гнет.
Протяжна тишина, в душата тъмно е,
а мислите ми някак са без ред.
Кръжат химери мамливи, играят
причудлив танц до моето легло,
и в тази призрачност долавям -
животът е зъбчато колело.
© ПЕТЯ ГРИГОРОВА Все права защищены