БЕЗУМНО Е
Безумно е да търсиш страсти
и истински мечти,
когато те залъгват с пасти
при все, че хлябът ти горчи.
Безумно е да търсиш вяра
в неидилично отражение.
Безумно е да вдигаш врява,
притиснат в сиво злободневие.
Безумно е да търсиш, вярваш, искаш,
безумно е дори да пороптаеш...
Е, обяснете ми тогава -
защо безумка си оставам?...
© Мими Иванова Все права защищены