Не искай от мен да те обичам,
само когато е лесно;
в думи любовни да ти се вричам,
когато всичко между нас е чудесно.
Не искай от мен да стоя безучастно,
когато от ярост всички нападаш;
не искай от мен безпристрастно
и безмълвно да гледам как страдаш.
Не искай от мен да не те утешавам,
да не бъда за твоята душа мехлем;
не искай, защото не разрешавам!
Всеки твой е и мой проблем.
Не искай от мен сам да те оставя,
когато на душата ти е тежко, трудно,
защото ще ти се противопоставя -
ще бдя над теб докато заспиш непробудно.
Не искай от мен, когато сме сърдити,
всеки път от теб да се отричам;
дори да ровиш с шиш във раните открити,
аз винаги и всякакъв ще те обичам.
© Татяна Все права защищены