Порочни минути,
прикрити в пазвата на
скучния делник.
Пестеливи думи -
крещят за още безвремие.
Между световете на
сенките и светлините -
търкаля се времето ни.
Но още е в ръцете ми
и мога да го спра.
Мога да го уловя, като пеперуда
и да се изцапам с прашеца му.
Рискът е голям.
Една пеперуда - веднъж хваната,
не лети по същия начин.
Цветовете на крилата й са различни.
Иска ми се да ги опазя.
© Людмила Стоянова Все права защищены