Бих се преродила в стихотворна реч,
изпълнена със приказни слова,
борейки се, стигайки далеч,
водейки свещената война
срещу опетнилите езика,
дето мъдреци се назовават,
свикнали, превърнали го в навик,
врели-некипели да разправят.
Бих се преродила, де да можех,
колко благозвучен ми се струва,
място в най-високо ложе
с глупостта ми се сбогува.
© Виктория Тасева Все права защищены