БИЛИ СМЕ РАБОТЛИВИ!?
Навремето били сме работливи
и всички са ни сочели със пръст,
а днес сме търтеите мързеливи,
облегнати на своя дебел гъз!
Научихме в живота хитрините...
През "куп за грош" е земния ни труд,
и без морал си търсиме парите,
нормалния човек за нас е луд!
Все чакаме от "горе" на готово...
Понякога работим щем-не щем.
Замазваме нещата с празно слово...
Но дневно все пак три пъти ядем!
Завиждаме на чуждото имане,
и гледаме от него да крадем,
а когато и това не стане,
като видрите, ташака си ядем!
09.05.2015г. София
© Христо Славов Все права защищены