Да съпреживееш Рождествената нощ
е дар велик, дар от Свода Небесен!
Вървя по улици сред празничен разкош
и в душата ми се лее, лее песен...
Краката ми сами ме водят в храма.
Там тихо е, свещиците искрят...
Ръката прави кръст, глава се скланя,
а устните молитва пламенна мълвят.
Благодаря Ти, Боже, за Твоята Любов незрима!
В сърцето си за Теб отреждам кът.
И вярвам - с Рождествената нощ начало ново има
за всички нас, поели с Теб на път.
Йорданка Туджарова
© Йорданка Туджарова Все права защищены