БЛАГОВЕСТЯ ТИ...
Всяка мечта е космично прераждане,
тук, на земята с обич заченато -
миг от копнежа и глътка от жаждата
с мисъл и жар да прегърнеш Вселената.
В тази прегръдка ме имаш завинаги.
В тази прегръдка притихват посоките,
пространството, времето, силата, огъня
и на водата каскадните спомени.
И кръговратната мъдрост на капката
днес ми нашепва слова теменужени,
а аз, коленичил, прегръщам земята
и нейното пролетно земно притегляне.
Светли любовчета греят в очите ти.
Ако не вярваш - виж в огледалото!
Там толкова нежно пулсират Вселената
и всичките земни импулси на бялото!
А благата вест е душа в светло тяло
и като пролетен цвят е медовна...
Без тебе съм само микронче от цяло...
И толкова никъде няма виновни!
© Николай Христов Все права защищены