8 авг. 2006 г., 13:53

Блатисто море 

  Поэзия
630 0 6
Блатисто море от забравени думи...
Океанът на спомени властни...
Картини, които се губят във мрака -
Защо ме обгръщаш, море?

Блатисто море от забравени думи...
Кънтят гласовете и чуват се песни
Унесени птици се реят в небето
Лежиш на брега, не знаеш къде си,
Ни - Кой си, Кога е? Какво е? Защо?

Роден си отново.
Ти дишаш и движиш се пак...
Морето от спомени, прашни картини,
Откъслечни думи, истории страшни,
Животът на роба, приклещен с вериги -
Отминаха, друже!
 

© Велин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??