Ни шъ са ровя
повечи у нето.
Ша са шастисам
(сам си проговорих).
Фанал плъха,
кликам ли...
и кликам...
И гледам като
изоглавен -
ококорено.
Те тва биля
е нещо сатанинско.
Ни мои Госпуд
туй да го е правил.
Како натиснах,
кат са ококорчих...
Жина със виме
също къту крава.
Глей, Вуте - викам -
цици като тиква,
а тука пише,
че било балкон.
А Вуте нал е умен
като прихна...
- Кокос това е Хухо -
силикон.
Ка мой от орех
туй да са напраи.
То бива, бива
ама чак така.
А Вуте по научно
обяснява:
- В живота - вика
сичко е лъжа.
Не видиш ли го
оня чер серсемин
с тояга
кат магарито, биля.
И туй ли е -
му викам - от кокос.
А той мъ гледа,
кат позеленя:
- Ти Хухо,
с хамериканцити
ли ша са мериш...
Та те си имат
силиконна долина.
© Хухавел Кайлъшки Все права защищены