Блондинка еротично смуче сладолед -
Играе си със мъжките мераци...
Пък те опъват гащите отпред
разчитайки кодираните знаци...
В очите им гори една надежда,
че може би харесва точно тях -
А тя дори към тях и не поглежда
и вътрешно... избухва в нея смях...
Добре познава мъжката порода,
първичността на тяхната матрица,
и вижда как преминат те след нея пода
с походка патешка, изплезили езици...
И не ѝ пука, дупето върти,
пък те си спомнят вицовете стари,
хвърчат в небето гонейки мечти,
а спъват се... дори по тротоара...
С миражи пълни мъжките глави
(То място има ли за друго там?)
А тя си хапва сладоледа и върви
към хоризонта на несбъднатия блян...
*****
Те туй е, братя мои по акъл и по мерак -
С езици доста улици сме мели
след някоя блондинка с дълъг крак,
но да не забравяме... че има и успели...
05.11.2014
Георги Каменов
© Георги Каменов Все права защищены