Сиромах съм
имам само куче.
Пея песни!
Танцувам и за дъжд
но, по поръчка!
Имам и едно сърце
ръждясало.
Имам и балканче
(колело)
и два въшливи папагала.
Имам и китара
без една струна
(последната ''любов''
ми я открадна),
имам и бутилка
с изветряла бира.
Имам старо одеяло
с което съм
загърнал всичко
минало.
© Христо Манчев Все права защищены