Без любов ще се живее,
така реши го твоят Бог.
А ти взе, че го послуша
и стана към мен жесток.
Любовта е птица волна,
радост, порив и надежда.
А твоят Бог я заклеймява,
грях вижда той насреща.
Не мога с него да се боря,
с библии и със забрани.
Не признавам твоя Бог,
превърнал любовта в клади.
До кога ще нося в сърцето
болката бодлива.
И кой на любовта положи
венеца от коприва.
.
© Лилия Нейкова Все права защищены
сърдечно те, прегръщам, мила Лилия.