7 янв. 2009 г., 07:09

Богоявление 

  Поэзия
777 0 6
 

Ти дойде... След толкова дълго очакване...

С разранени нозе и с цялата гордост в очите.

Каза : Аз съм Бог. Не питах, нозете със сълзи изплакнах,

Побеляха им раните, солени ми бяха сълзите...

 

Дано светиш дълго по пътя ми, това се помолих.

Дано ме приемеш - като нужда от хляба...

Няма обещания, няма религии. И не спорих.

Защото има друго - болка. Това не се забравя...

 

Аз знаех, че ще те дочакам. Прости ми, слаба бях.

Но ти го знаеш, каза : Аз съм Бог и коленичи...

И светостта ти легна като истинска сестра на моя грях,

Защото Боже, винаги съм знаела, че ме обичаш!

 

 

 

 

© Евкалипт Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??