БОЖЕСТВО И ПРОСТОСМЪРТНИ
Леле, колко са задръстени
тези лумпени от Сопот -
всичките със златни пръстени,
а досаждат ми с банален ропот.
''Трудно вече преживявали...''
Тук отколе е така:
и дедите им са оцелявали
само с лучец и вода.
Вижте, в Северна Корея
безработните пасат трева.
Да пасат и тук, добра идея,
после да крещят ''Ура!''
Ще им пращам кючекини
с премиерския ''Фалкон'',
да им пеят по бикини
за любов и за нагон.
Краен ли е Дзаватини:
''Бедните са луди''? Не.
Ще ги има и след сто години
и овчари, и овце...
© Красимир Кунчечв Все права защищены