Фронтално и по фланг с атака,
разгърнало се от движение,
без фойерверки, без протакане,
започва нашто настъпление.
Ще докажеме на европейците,
че българите всичко можем.
Ще капитулира пред успехите ни
без бой дори и невъзможното.
Ще закараме под строй
разбойниците, всички, в Белене,
а ако ги то не побере,
ще ги сведем до нулев брой -
да ни завиди даже Берия.
Магистратите ще туря под надзор,
на прокурорите ще давам зор,
че както карат я яваш-яваш,
току-виж: от аркадаши на престъпността
самите те станали апаши.
На Мадрид ще върнем в дар
цял гол-голеничък царя.
Ще погнеме да си гнезди в Дръндар
Доган и да припява: "дрън-дрън ярина".
София ще възмездиме с лихвите,
та таз Пепеляшка връз боклука, -
да омагьоса за жених
самия принц на лукса -
Брюксел.
Ще поставим Еврозоната
на Б. Борисов под пагона.
И със конвой ще доведеме
да служи Еврото на Лева.
Припев: Марш, марш,
с генерала наш!
Десни-леви, леви-десни -
ние герб сме на прогреса.
Криза има, пари нема.
Как България да се съвземе?
Тях ги до стотинка изпохарчиха
бесепаро-депесарските другарчета.
Ний коалиции не щеме.
(За справка: виж какви ги вършеше Станишев)
Българи,
ситуацията прекритична
налага - трите разделени власти
у мен в една да въплатя, да срастна.
Ще управлявам аз вербално
и еднолично.
Забранявам всеки " ... изъм"
и всяко "Ще ..." Без популизъм!
Ще ме познайте по делата.
Аз демократ съм, не диктатор.
За народа почва с мене
най-новото летоброене.
Припев: Марш, марш ...
© Вълчо Шукерски Все права защищены