28 авг. 2012 г., 09:43

Боклук 

  Поэзия » Другая
551 0 0

Ти спомняш ли си как във полунощ
необичайно бодри боклукчии
едва дочакват всички да заспим,
за да ни будят с вой и олелия?

Обръщат кофите. Един през друг
подвикват си: "Подай това! Готово!"
А хората се будят и сумтят:
"Дванайсет е! И през нощта, за Бога!"

Ти спомняш ли си в миналия век,
а всъщност преди двадесет години,
кoгaто нашите деца да спят,
завивахме да не настинат,

а ние с тебе - сврeли се в палто,
за изпитите записки четяхме,
щом станеше тогава полунощ,
решавахме, че ни се спи внезапно.

А всъщност искахме да помълчим
на тъмно под завивките в прегръдка
и да се любим, после да стоим,
докато спят децата ни, до съмнало.

Е, тази нощ отново аз ги чух.
Къде ли бяха двадесет години?
Тъй много сме натрупали боклук!
Не спи така! Ела и прегърни ме!

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??