Докривя ми, мачкат ни ехидно
неопровержимите права,
бият ни с нахалство по-завидно
от средновековната хава.
Стойте у дома, в буквален превод.
Раждайте, дундуркайте деца.
Златните медали са за деви
с игрек хромозома и лица
с женски гени думата не вземат.
Протестираш? Моля, прав ти път!
Логиката е презряла тема,
на парите водещ е звукът.
Хайде, догодина гимнастички
с пол удобен и бради до буя.
Вятър на промяната наднича,
с олимпийски огън да нахлуе.
© Светличка Все права защищены