31 окт. 2015 г., 15:01

Болен здрав носи 

  Поэзия
390 0 1

Щом вече политиците си бием,
щом вече сме достигнали до тук 
да изберем такива само ние,
които да изпращаме с юмрук.


Лицето на България е в синки.
Душата на България кърви.
Безбройни са конкретните причини
за изхода на битки и борби.

 

Щом чакаме яйца от лешояди,
вълна - от наперен таралеж,
надяваме се друг да ни избави
от избора на нашия метеж.

 

Търпението също има давност
и пръстите ни свива във юмрук.
Издигаме ония, де ще паднат.
Филмът е със болка, но без звук.

 

Синдром балкански, казват, се нарича
този парадокс на наш живот.
Когато някой кожата ти свлича,
с юмруци плаща целият народ.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Силно, разкъсващо и много точно! Поздрав valiordanov (Валентин Йорданов)! Приятна вечер от мен!
Предложения
: ??:??