Болест
Болестта е гадно нещо,
гадно е да бъдеш болен,
вирусът прегръща те зловещо
и те поглежда с поглед „долен”.
Болестта смразява те жестоко,
жестоко те смразява болестта,
от болка ти крещиш високо:
„Като оздравея, ще ти отмъстя!”
Болестта потайно поразява,
тайно ти ще бъдеш заразен,
и когато някой не внимава,
ще падне на легло сломен.
Болестта не хваща всеки,
може да не хванеш болестта,
може да не ходиш по аптеки,
ако не излизаш, а стоиш в дома.
© Балрог Все права защищены