Боли ли те?
Боли ли те, човече?
А тя във тебе още силно диша...
Тя... болката,
която съживява
и кара те да викаш
и да искаш...
Боли ли те?
Нима така живееш?
И чашата в ръката пак е празна...
Наливаш си,
отпиваш
и отлиташ...
А после падаш бързо,
адски бързо...
Наливаш си,
а знаеш, че е жалка -
илюзия, с която се напиваш...
Пиян ли си - раняваш,
нараняваш...
не мислиш,
покоряваш...
А то, нищо...
Пиян ли си?
Е, хайде пък, "наздраве"...
Та с болката
нали сме още живи?
Във Ада сме
и там ще страдаме,
дори когато сме щастливи...
© Катерина Баева Все права защищены