3 янв. 2012 г., 23:00

Болка 

  Поэзия
415 0 0

БОЛКА

 

Боли, когато теб враг те удари,

но колкото и много да те боли,

по-тежко е, щом свой, без да те жали,

жестоко сърце доверчиво рани.

 

Може с лоши думи да те улучи.

Може с постъпките да те подведе.

Тежко е, кога това ти се случи,

и боли, 'щото си вярвал като дете.

 

И колко по-чиста е тази вяра,

толкова по-лошо сега те боли.

Като вихър страшен минава пожара,

мислиш си, че всичко ще изпепели.

 

Но душата човешка е нещо странно -

като феникс жива ще се възроди.

Ти помъчи се с надежда отрано

да я излекуваш. Сега нека боли!

 

Майката с болка децата си ражда,

затова със обич за тях я боли.

С болка обичам, душата ми жажда

с теб да съм до края на своите дни.

 

А болката в сърцето нека боли!

Без болка Човек от застой умира.

Камбанка разлюляна нека звъни -

все да ме буди и аз да съм жива!

 

© Анка Келешева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??