Голямата болка няма лице,
голямата болка е анонимна.
От нощите къса, от дните гребе,
а бряг няма, няма да има.
Голямата болка няма размер -
понякога в длан се събира.
Голямата болка е стреляне в цел,
която безцелно умира.
© Емилия Николова Все права защищены