Болко моя
Ех, моя единствена болко изстрадана,
отричана, но незабравена,
събирана, после до капка раздавана,
грешна и истински праведна!
Ти, моя жадувана, груба и нежна
мъко, до днес непрежалена,
зла и невярна, но все тъй безбрежна!
Гориш ми в душата разпалена.
Как да те имам и как да те нямам?!
Ти си частица от времето.
Песни, мечти, любовта ми голяма -
всичко е свързано с тебе!
© Теменужка Маринова Все права защищены