„Болницата: преди и сега“
Стени, варосани в бяло,
в остър синхрон със звездите
и стая, обкичена вяло
със лека ръжда по стените.
Лекар с престилка ме гледа
и чуди се как да ми каже,
че мойка осанка тъй бледа
твърде опасна е даже.
***
Измазани в жълто стени;
с лъх на умряло таванът поглежда.
Дупките леко замазани –
всичко тъй трагично изглежда.
Лекар прегърбен ме гледа,
разбрал веч как да ми каже,
че мойка осанка тъй бледа
път към друг свят ще покаже.
04.09.12г.
© Денис Метев Все права защищены
ще се връщам към страницата ти.