Борето крака да мие?
Брей! Че той голям нали е,
вече си решава сам.
С мръсните крачка без срам,
легне вечер, сутрин стане...
И играта пак захване.
Стигна даже по-далече –
цяла седмица май вече
хич чорапи не смени.
Дето иде, ух, вони...
И другарчетата близки
да играе с тях не искат.
Взеха да странят от Боре,
да шушукат – като пор е...
Но нали е той голям,
трябва да решава сам:
ще си мие ли краката,
както правят вред децата
или няма вече – Борко,
ами ще му викат – ПОРко!
© Борко Бърборко Все права защищены
Або!
Щастлива вечер!