БОТЙОВ НЯМА ГРОБ
Честито Рождество Христово,
народе мой, отчаян от лъжи.
Ако трябва – ще се преродим отново,
но Ботйов пак ще трябва да родим.
Ботийов ни е нужен
и не вярвайте,
че е загинал,
никой не е виждал неговия гроб.
Ботйов още служи
на своята клета родина
и презира всеки роб.
Просто трябва да го видим.
Жив е той, жив е.
Околчица е символ.
Ботийов
няма гроб.
Ботийов е истина,
която ни липсва сега.
Вдигнете тост,
господа демократи!
На този ден дойде за света
Христос,
а за нас
дойде Ботйов!
И не се събирайте на Околчица,
на Милин камък,
във Враца.
Не търсете гроба на Ботийов –
него просто го няма,
както няма в страната ни
демокрация…
Само едно остана –
глухо
и страшно гърмят окови,
не от чужди
от наши…
Но Ботийов е жив и ще дойде,
и ще раздава правда.
Днес е Христовден
и нека всеки българин се радва,
че в онзи алтън Калофер
не се роди борд или демокрация,
а Ботийов –
върхът на нашата нация.
И си мисля,
когато случайно страдам,
не е ли по-добре да празнуваме
рождените дати
вместо смъртта на наште патриоти ?
И няма да позволим България да стане
гробище –
най-малко
на Ботийов.
Народе мой –
отчаян си,
зная,
но ти никога не ще останеш роб,
защото по земята ти е стъпвал Ботийов,
И жив е той,
и няма гроб…
© Ангел Веселинов Все права защищены
и страшно гърмят окови,
не от чужди
от свои"
..........................................
Страхотен стих! Възхитена съм!
ПОЗДРАВИ! (6+) БЪДИ!