Мъжете си мажат с боя и косата...
Така - да изглеждат, че още са баш.
С боя ли намокриш отвънка росата,
то все ще се вижда: валяло талаш.
Росата сребриста краси и тревата.
Излишен е тука мъглявия дим.
Не се подобрява на мъжа и главата
със разни подправки и всякакъв грим.
Затуй си обичам косата сребриста
и тя ми отива на мойто лице.
Държа си на младост в душата с мъниста,
сребристата радост да сресвам с ръце.
© Никола Апостолов Все права защищены