Да живеем с принципи достойни.
Да ги отстояваме пред обществото с чест.
На правдата и на доброто да сме войни
и за това борба да водим не за утре, а за днес.
Защото с това призвание единствено
човеци можеме да сме
и смисъла житейски е да се подготвим
за тази свята кауза и усилията тя да е.
И в този свят многоетажен
от претенции разни - лоши и добри,
борбата сам да водиш е утопия
и няма по-нормално брат да търсиш, който да те подкрепи.
И с него и с други братя, като нас единомишлени
верига да направим - славна, мощна като ураган,
с която сила да получиме за правдата,
лошотията да издухаме, а за доброто да е параван.
За да опазим човешкото в душите си,
заложено от архитекта ни велик.
За да пребъде то и в бъдеще
и всеки от нас да му е достоен ученик.
И това е, братя, истината, нуждата и необходимостта
да се търсим и обединяваме и да виждаме общите за нас неща.
И нужда някой има ли от братска помощ, от дружеска ръка,
да знае че това е братската верига за съзидание и доброта.
Да бъдем братя!
Стефан Цеков
© Стефан Цеков Все права защищены