Малкият ми син ме пита
-Кажи ми как да стана крал
и батко да е част от мойта свита
макар, че повече от мене е живял.
На шах честа си ще заложа
-напрежението братко, как ще понесеш?
Да спечеля помогни ми, Боже!
но е брат ми умен и ме прави леш.
Брат ми на училище отива
тежи му раницата цял гранит
и на мене, мамо, ми е много криво
кралят пак на морски шах е бит.
© Вероника Иванова Все права защищены