На кой кум, на кой сват,
има диплома за висше!
Защо е бил на този свят,
ако стихове не пише?
Пръсти кърши, вежди свежда,
пот избива му на чЕло,
думите във стих подрежда,
той е пръв поет...на сЕло!
Виж, как строфите реди,
получава му се строя,
на ритъма да не вреди,
проверява сричкоброя!
Той метафори не ползва,
изказът му е директен,
чувствата- в голяма доза
и стихът му е перфектен!
От теория разбира,
тука ямб, а там хорей,
пише мощно и не спира,
брей, какъв поет е, брей!
В поетичния ефир,
той го пусна. Не изтрая!
Като стадо без пастир
се изгуби то в безкрая!
© Исмаил Али Все права защищены